Alkotóink

boda-balazs
BODA BALÁZS

1954. július 21-én született.

Budapesten nevelkedik, diákéveit Győrben és a fővárosban tölti, a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban érettségizik, 1974-ben.
Ezt követően a Filmgyárban helyezkedik el, ahol szakirányú képzésben elvégzi a berendező szakot, de útkeresésének állomásaiként kipróbálja magát az Operaházban, mint színpadi díszítő, és a Magyar Televíziónál díszletfestőként is. Később aranyművességet tanul, majd a ’80-as évektől végképp a festészet mellett állapodik meg.

1986-ban feleségével, Oláh Katival elhagyja Budapestet, és a Balaton-felvidékre költözik. Előbb Paloznakon, majd a Nivegy-völgy aprócska falujában, Óbudaváron találnak otthonra, itt hozzák létre a Képíró Műhelyt.
2007-ben visszaköltöznek Paloznakra.

1984-től szellemi szabadfoglalkozású festő, mestere Simon András grafikus
2000 óta tagja a Veszprémi Művész Céhnek

2014-ben felvételt nyert a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe

olah-kati
OLÁH KATI

1959. december 5-én született.

Tanulmányait az esztergomi Dobó Katalin gimnáziumban, majd a budapesti Pető Intézetben végezte, ahol 1984-ben konduktori diplomát szerzett. A nyolcvanas évek végétől foglalkozik festészettel.

Férjével, Boda Balázs festőművésszel 1986-ban Budapestről a Balaton északi partjára, Paloznakra költöztek, majd négy évvel később Óbudavárra, ahol létrehozták a Képíró Műhelyt.

2007-ben visszatértek Paloznakra.

Olajképein a Pannon táj, a Balaton-felvidék motívum-világa jelenik meg.

2009 óta tagja a Veszprémi Művész Céhnek.

 Díjak:

2000. Országos Képző- és Iparművészeti pályázat III. díj
2008. Ajka, Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás, alkotói díj
error: Sorry, you can\\\\\\\'t do that. If you\\\\\\\'d like to save/use some of the site\\\\\\\'s contents, ask for our permission first, we\\\\\\\'re happy to help.